Tietoja meistä

Ligmincha Finland ry pyrkii tuomaan bön-buddhalaisia opetuksia tarjolle Suomeen asiasta kiinnostuneille. Harjoitamme erityisesti Geshe Tenzin Wangyal Rinpochen edustaman opetuslinjan mukaisesti. Aloitimme toimintamme 2007 ja rekisteröidyimme viralliseksi yhdistykseksi 2009. Yhdistyksen nimi muutettiin Garuda Bön Finlandista Ligmincha Finlandiksi Tenzin Wangyal Rinpochen yhtenäistäessä eri maiden yhdistysten nimiä.

Rekisteröidy ilmaiseksi, ole hyvä

Parhaiten pysyt perillä toiminnastamme rekisteröitymällä ilmaiseksi ja tilaamalla yleisen ja paikallisen uutiskirjeen. Pääset myös käyttämään tämän sivuston lisätoimintoja

  • pääset ilmoittautumaan Ligmincha Finlandin järjestämiin kursseihin ja tapahtumiin
  • saat Bön-tiedotteet automaattisesti sähköpostiisi
  • voit hallita tiedotteiden tilauksia ja tilata myös bön-harjoitusryhmien tiedotteita

Rekisteröidy tästä

Kansainvälinen Ligmincha

Ligmincha on maailmanlaajuinen verkosto keskuksia ja sanghoja, jotka on perustanut Geshe Tenzin Wangyal Rinpoche. Pääpaikkana toimii ympärivuotinen retriittipaikka Ligmincha Instituutti Serenity Ridges, Nelson Countyssa, Virginiassa, Yhdysvalloissa.

Ligmincha instituutti on voittoa tavoittelematon järjestö joka perustettiin 1992, jotta muinaiset tiibetin bön-buddhalaisuuden opetukset ja harjoitukset säilyisivät. Bön on tiibetin alkuperäisuskontona yksi maailman vanhimmista katkeamattomista henkisistä perinteistä ja sisältää rikkaan ja ainutlaatuisen perinnön. Jotta Ligmincha instituutin tehtävä onnistuisi, nämä perinteet esitetään aidolla tavalla siten että ne hyödyttävät myös länsimaisia ihmisiä.

Mitä tarkoittaa sana Ligmincha

Ligmincha oli muinaisen tiibetiläisen kuningaskunnan dynastian nimi. Viimeisen näistä kuninkaista sanottiin olleen bönin voimakas suojelija ja elvyttäjä. Ligmincha dynastia hallitsi muinaisessa maassa nimeltä Zhang Zhung, joka sijaitsee nykyisen lounaistiibetin sijoilla. Tenzin Wangyal Rinpoche nimesi Yhdysvalloissa toimivan instituutin Ligminchan mukaan ja toivoo myös että jokainen oma maaorganisaatio kutsuu itseään Ligmincha nimellä. 

Ligmincha logo, joka on tämänkin sivun ylälaidassa sisältää ulkolaidalla tekstin Zhang Zhung kielellä. Sanat ovat viimeisen Zang Zhungin kuningaan sinetistä ja tarkoittaa  “Olemassaolon kuningas, joka hallitsee Kolmea Maailmaa (tiib.: KhamTshan pa shang lig zhi ra rtsa). Uloimman ympyrän sisällä on viisiterälehtinen lootuksen kukka, joka merkitsee viittä tiedettä (rig-gnas-Inga) joiden tieto on tarpeellista koulutetulle ihmiselle elääkseen maailmassa täydesti. Lootusympyrän sisällä on kahdeksanteräinen tähti merkitsemässä kahdeksaa tietä kohti valaistumista bönissä johon kuuluu yhdeksän aikaansaavaa ja hedelmällistä kulkuneuvoa. Keskellä on tiibetiläinen A-kirjain, joka edustaa yhdeksättä tietä, korkeinta itsevapautumisen tietä, joka tunnetaan dzogcheninä eli suurena täydellisyytenä.

 

Tilitiedot

Monet seuran kurssi- ja harjoitusmaksut kulkevat tilimme kautta. Alla tarkat tiedot:

Huomioi että tilinumero on muuttunut maaliskuussa 2017

Ligmincha Finland ry
IBAN-tilinumero: FI70 7997 7997 3181 05
Pankin BIC-koodi: HOLVFIHH

Holvi Bank

 

Linkkejä toisille sivuille

Ligmincha:

Ligminchan kotisivu, josta löytyy myös paljon muiden bön-keskusten yhteystietoja: https://www.ligmincha.org
Ligmincha Store, josta voi tilata aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja muuta materiaalia: http://www.ligminchastore.org

Ligminchan Euroopan sisarjärjestöt:

Saksa http://www.ligmincha.de/en/
Puola http://www.ligmincha.pl/en/
Itävalta http://www.ligmincha.at/en/

 

Lishu-instituutti Intiassa: http://www.lishu.org/

Muita bön –sivustoja:

Dzogchen Wodsel Ling; Menri Ponlob Rinpochen perustama keskus:
http://dzogchenwl.org

The Bon Foundation: http://www.bonfoundation.org

Ranskan Yungdrung Bön –yhteisö:
http://www.yungdrung-bon.net

Englannin Yungdrung Bön –yhteisö:
http://www.yungdrungbon.com

Romanian Bön-yhteisö (sivulta löytyy myös mm. kuvauksia meditaatiohahmoista englanniksi): http://www.bonromania.info

BonPedia; paljon tietoa Bönistä, myös akateemisia tutkielmia ladattavissa:
http://bon-encyclopedia.wikispaces.com/bon+teachings

Täällä on myynnissä Bön-perinteen patsaita ja thangkoja. Sivustolla on hienoja kuvia ja kuvauksia Bön-Yidameista:
http://bonpo.net/index.html

Bön Future: http://www.bonfuturefund.org/wp/about-the-fund/

Bön –aiheisia forumeita:

http://yungdrung-rignga-ling.forums-free.com/ sivustolle pitää kirjautua päästäkseen lukemaan keskusteluja. Sisältää paljon hyvinkin yksityiskohtaista tietoa bön-buddhalaisuudesta ja sen opetuksista.

Keskustelua A-tri -perinteestä (yksi kolmesta Bönin Dzogchen –perinteestä):
http://groups.yahoo.com/group/A-tri/message/10

Bön-aiheista - ja paljon muutakin vajrayana - materiaalia

Tällä sivustolla on paljon akateemisia tutkielmia ja myös kuvauksia ja käännöksiä teksteistä. Monet teksteistä eivät ole olleet perinteisesti kaikkien saatavilla, ja siksi asiasta myös varoitetaan:

Traditionally, some of these materials would only be available for viewing after the requisite empowerment or permission by a qualified teacher of the lineage. Many teachers regard reading such material without empowerment or permission as potentially harmful. http://vajrayana.faithweb.com/rich_text_10.html

Postituslistoja:

Voit tilata erinomaisen ja informatiivisen Bönpo Newsletterin Jean-Luc Achardtilta osoitteesta: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Buddhalaisuus Suomessa:

Boddhidharma ry:n sivustolta löytyy eri ryhmien yhteystietoja. Siellä voi myös liittyä dharmapostilistalle, jonka kautta saa tietoa koko maan tapahtumista. Dharmafoorumilla on puolestaan mm. keskustelua ja ilmoituksia tapahtumista. http://www.buddha-dharma.info

Dzogchen-yhteisö. Chögyal Namkhai Norbun 1970-luvulla perustama yhteisö niille, jotka haluavat seurata ja harjoittaa dzogchen-opetuksia. http://www.dzogchen.fi/