Tulosta

Opastusta elämään ja kuolemaan: Bardo-opetukset

Alkaa:
28. elokuu 2020
Loppuu:
30. elokuu 2020
Koodi:
TWR20
Hinta:
150,00 EUR
Paikka:
Helsinki
Taso:
Kaikki

Kuvaus

 

Information in English below, please scroll down

Tenzin Wangyal Rinpoche

Opastusta elämään ja kuolemaan: Bardo -opetukset

Geshe Tenzin Wangyal Rinpoche

Tiibetiksi "bardo" tarkoitaa "välitila". Tähän kuuluu aika elämän ja kuoleman välissä sekä kuoleman ja jälleensyntymän välissä.

Näissä opetuksissa Tenzin Wangyal Rinpoche tarjoaa opastusta elämään ja kuolemaan. Rinpoche ohjaa osallistujat tutkimaan elämän ja kuoleman välistä siirtymää, johon kuuluu kuolemaan valmistautuminen, kuoleman prosessi, bardoon liittyvät harjoitukset, kuinka valmistua omaan kuolemaansa sekä kuinka auttaa toisia, jotka ovat kuolemassa.

Kuoleman prosessissa eräs haastavammista asioista on takertuminen, joka tekee siirtymästä vaikean. Asiat kuitenkin muuttuvat jatkuvasti ja olemme jatkuvassa muutoksessa. Rinpoche opastaa löytämään muuttumattoman itsen kaikkien muuttuvien kokemustemme keskellä - levollisuuden, hiljaisuuden ja avoimuuden joka sijaitsee kehon, puheen ja mielen tuolla puolen.

Opetukset ovat avoimia kaikille. Tervetulleita ovat myös vakavien sairauksien kanssa elävät henkilöt, heidän auttajansa ja läheisensä, saattohoidon ammattilaiset ja ylipäätään jokainen, joka haluaa syventää suhdettaan elämään ja kuolemaan.

Kurssi opetetaan englanniksi ja käännetään suomeksi. 

 

Opettaja

Geshe Tenzin Wangyal Rinpoche on syntynyt Intiassa, kasvanut Menrin luostarissa ja elänyt ja opettanut lännessä jo 30 vuoden ajan. Hän oli yksi ensimmäisistä opettajista, jotka toivat bön-buddhalaisia opetuksia länteen. Vuonna 1992 hän perusti Ligmincha-Instituutin Virginian Charlottesvilleen Yhdysvaltoihin edistääkseen bön-buddhalaisen viisauden säilymistä ja sen opetusten ja taiteen välittymistä länteen. Nykyisin Tenzin Rinpoche matkustaa ja opettaa laajasti muun muassa Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Meksikossa. Hänet tunnetaan selkeästä ja kokemuksellisesta opetustavasta, joka tekee tiibetiläisistä harjoituksista helposti ymmärrettäviä erityisesti länsimaalaisille kuulijoille. Hän on arvostettu ja pidetty opettaja monissa maissa ja vieraillut Suomessa useita kertoja.

 

Paikka 

Katajanokan ala-asteen koulu, Helsingissä. 

Laivastokuja 6

Kartta

 

Aika 

28-30.8.2020

 

Alustava aikataulu (muutokset mahdollisia)

Perjantai
18.00-19.30 Opetus

Lauantai
10.00-12.15 Opetus
12.15-14.00 Lounas
14.00-16.15 Opetus
16.15-16.45 Tauko
16.45-18.00 Opetus

Sunnuntai
10.00-12.15 Opetus
12.15-13.30 Lounas
13.30-15.00 Opetus

Aikatauluun saattaa tulla muutoksia.

 

Kurssi hinta

150 € 

120 € Alennettuna työttömät, opiskelijat ja Ligmincha Finlandin jäsenet

 

Jos taloutesi on tiukalla, voit kirjoittaa osoitteeseen helsinki@ligmincha.fi ja kysyä muista järjestelyistä.

Jos haluat liittyä Ligmincha Finlandin jäseneksi, ja saada kurssialennuksen, niin voit maksaa ennen kurssi-ilmoittautumista verkkokaupassamme jäsenmaksun 20 euroa tai tukijäsenmaksun 45 euroa. Varat käytetään Ligminchan toiminnan edistämiseksi ja bön-buddhalaisen viisauden säilymiseksi maailmassa.

Saat kurssista jäsenalennuksen maksamalla jäsenmaksun ensin täällä 

 

Ota mukaan

Ota mukaan istumatyyny, jos aiot istua lattialla. Harjoituksia on mahdollista tehdä myös tuolilla istuen. Kurssilla jaetaan opetusmateriaalia, mutta kannattaa ottaa mukaan myös muistiinpanovälineet.


Ohjeita varauksesta

Ilmoittaudu kurssille verkkokaupassamme

Teknisissä ongelmatilanteissa ota yhteys osoitteeseen support@ligmincha.fi

 

 

Guidance for Living and Dying

Commentary on the Bardo Teachings
with Geshe Tenzin Wangyal Rinpoche

The word “bardo” means “in between” in Tibetan, including the time between life and death, and the time between death and rebirth.

During this retreat, Tenzin Wangyal Rinpoche will offer guidance on living and dying. Rinpoche will lead participants in exploring the transition between life in death, including preparation for dying, the process of dying, practices related with the bardo, how to prepare for one’s own death, and how to help others who are dying.

In the process of dying, one of the most challenging things, and what makes transition difficult, is attachment. A key issue is that things always change, and we are always in transition. Rinpoche will guide participants in discovering the changeless self within all of our changing experiences—the stillness, silence and spaciousness beyond the body, speech and mind.

The retreat is open to people at all levels of spiritual practice, and welcomes those with life-threatening illnesses, caregivers, hospice professionals, and all who wish to develop and deepen their relationship to life and to death.

Teacher

Geshe Tenzin Wangyal Rinpoche, founder and spiritual director of Ligmincha International, is an acclaimed author as well as a highly respected and beloved teacher to students throughout the United States, Mexico and Europe. Fluent in English, Tenzin Rinpoche is renowned for his depth of wisdom; his clear, engaging teaching style; and his ability to make the ancient Tibetan teachings highly accessible and relevant to the lives of Westerners.

 

Place

Katajanokka primary school. Street address: Laivastokuja 6, Helsinki 

Map

 

Date

August 28th-30th 2020

  

Preliminary schedule

Friday

18.00-19.30 Teaching

Saturday
10.00-12.15 Teaching
12.15-14.00 Lunch
14.00-16.15 Teaching
16.15-16.45 Break
16.45-18.00 Teaching

Sunday
10.00-12.15 Teaching
12.15-13.30 Lunch
13.30-15.00 Teaching

Changes to the schedule are possible.

 

Course Price

150 € 

120 € Discount for unemployed, students, registered members

If you cannot pay the suggested fees because of financial difficulties, please feel free to contact us for discount at helsinki@ligmincha.fi

 

Instructions for booking

Book you place in the course in our webshop from this link

In technical difficulties please contact support@ligmincha.fi

 

Varaa paikkasi verkkokaupassa (Tällä sivulla varaus ei onnistu)

 


Varaa kurssi: Opastusta elämään ja kuolemaan: Bardo-opetukset

Varaus ei mahdollista.

Kategoria